Community Q&A

Where Wwise users help each other out!

Audiokinetic's Community Q&A is the forum where Wwise users ask and answer questions within the Wwise community. If you would like to get an answer from Audiokinetic's Technical support team, make sure you use the Support Tickets page.

Crash during intialization on Android 4.1 with 2016.1

+1 vote
We have a native (not Unity) project using Wwise 2016.1. Everything works fine on Android 5 and up (and on iOS build compiled from mostly the same code) but we are getting 100% crash on android 4.1 with the debuggerd log showing signal 8 (SIGFPE) and the backtrace indicating divide by 0. No other suspicious messages in the log. The pool sizes are quite conservative with default pool being 4M and the low engine one at 1M but these don't seem to matter much for this crash. Neither does Max number of pools - the project crashes even if it is set to 4 (anything lower prevents wwise from being initialized). Many experiments with disabling some parts of init did not provide anything useful. On top of it, I cannot use regular CodeWorks debugger with a device that old.

Anybody know anything about that? Successes, failures, workarounds?
asked Apr 5, 2017 in General Discussion by Vasyl T. (450 points)

1 Answer

0 votes
I'm having the same issue. Would appreciate some clarity on this as your docs state that API Level 9+ is supported, and Android 4.1 is API Level 16.

https://www.audiokinetic.com/library/edge/?source=SDK&id=reference__platform.html
https://developer.android.com/about/versions/android-4.1.html

We'd like to make sure there is nothing we can do before ending support for 4.1.
answered Jun 7, 2017 by Alistair C. (150 points)
...