Community Q&A

Where Wwise users help each other out!

Audiokinetic's Community Q&A is the forum where Wwise users ask and answer questions within the Wwise community. If you would like to get an answer from Audiokinetic's Technical support team, make sure you use the Support Tickets page.

Wwise won't start on Mac after the latest Wwise Launcher update

+1 vote
Hey,

After I upgraded to the latest Wwise Launcher and Wwise 2019.2.8 I have had massive problems starting Wwise. I have to spam the start Wwise button and if I'm lucky it is going to start 10+ instances, but 95% of the cases it will not start. It doesn't matter if I try from the launcher, from the .proj file or anywhere else. When I use the Launch Wwise from the Wwise tab, it opens "Wwise" but not the program it self. I've tried removing everything I could find related to Wwise and the Wwise launcher and reinstalled, but it doesn't fix the problem.

Im running on a MacBook Pro OS 10.14.6.

Could you provide a link to an older version of the Launcher, so that I can test if is in fact the new Launcher that is causing the problem?

Mads Riddersholm
asked Jan 21 in General Discussion by M. Riddersholm (160 points)
retagged Jan 21 by Samuel L. (Audiokinetic)

1 Answer

0 votes
It's possible the environment that Wwise runs in might be corrupted. You can delete the directory "/Users/<USERNAME>/Library/Application Support/Wwise2019".

Once that is done, locate Wwise.app (usually located at "/Applications/Audiokinetic/Wwise 2019.2.8.7423/Wwise.app" if you used the standard installation location) and launch it from there a single time (the first launch takes time, due to initialization on the Crossover side for recreating the aforementioned directory).
answered Jan 21 by Samuel L. (Audiokinetic) (1,980 points)
...