Wwise Authoring is currently not compatible with macOS Catalina. We recommend that you remain on the current version of your operating system until further notice.

Community Q&A

Where Wwise users help each other out!

Audiokinetic's Community Q&A is the forum where Wwise users ask and answer questions within the Wwise community. If you would like to get an answer from Audiokinetic's Technical support team, make sure you use the Support Tickets page.

UE4 Can't hear events posted from components in blueprints

+5 votes
Hello,

I am having a hard time getting events called from blueprints to sound properly. They are being triggered correctly, but at -inf volume.

I am able to get blueprint-called sounds to play on the first person character with 2D or 3D positioning. I can also get sounds to play on third person characters if the positioning is set to 2D only; once set to 3D, the sound disappears. Attenuations are set correctly and working; if do a Post Event at Location and feed the third person actor's location along with the desired event, it works perfectly as intended. However when I try to post an event with a component reference, the sound refuses to play. I've checked that the attached location of the component is the same as the actor location that I can successfully post the sound to otherwise.

The component is attached to a weapon blueprint that is generated at runtime. Using Unreal 4.8.1 with Wwise 2015.1.

Thank you!
asked Nov 19, 2015 in General Discussion by Sean LaValle (160 points)

1 Answer

0 votes
Hello Sean, have you been able to solve this? I'm running into the same trouble. Cheers!
answered Mar 30, 2016 by Steinmann D. (240 points)
...