Community Q&A

Where Wwise users help each other out!

Audiokinetic's Community Q&A is the forum where Wwise users ask and answer questions within the Wwise community. Contact Sales if your project requires a support plan.

WwiseLauncher.msi Is Not Creating .exe File

0 votes
I've been trying to install Wwise on my laptop but every time I try to run the launcher it says "Please wait while Windows configures Wwise Launcher". The window closes after a few seconds and I'm not able to open the .exe file because it seems to disappear. There is still a shortcut for the launcher but it says that the .exe file has disappeared.

Originally, I was able to open the .exe file once, it worked as expected but due to life events, I ended up having to close the launcher. Since then, the .exe file has disappeared and rerunning the WwiseLauncher.msi doesn't create another one. I have tried uninstalling everything Wwise related, restarting my computer, and redownloading the launcher but nothing has worked. I've taken a look at the Install log for the installation job but I'm seeing that the log always stops at "installing module: proxy". I've pasted the entire log file below.

 

2019-03-03T17:53:47.431Z: Initializing module: install-log
2019-03-03T17:53:47.434Z: === System Data ===
2019-03-03T17:53:47.435Z:    Initializing WwiseLauncher 2019.2.13
2019-03-03T17:53:47.437Z:    Wwise Launcher 2019.2.13.854
2019-03-03T17:53:47.438Z:    locale: en-US
2019-03-03T17:53:47.439Z:    exe: C:\Program Files (x86)\Audiokinetic\Wwise Launcher\electron\windows\WwiseLauncher.exe
2019-03-03T17:53:47.439Z:    app: C:\Program Files (x86)\Audiokinetic\Wwise Launcher\electron\windows\resources\app.asar
2019-03-03T17:53:47.440Z:    node version: v10.2.0
2019-03-03T17:53:47.683Z:    argv:C:\Program Files (x86)\Audiokinetic\Wwise Launcher\electron\windows\WwiseLauncher.exe --install=C:\Users\Sean Laptop\Downloads"
2019-03-03T17:53:47.684Z:    userData: C:\Users\Sean Laptop\AppData\Roaming\WwiseLauncher
2019-03-03T17:53:47.685Z:    appData: C:\Users\Sean Laptop\AppData\Roaming
2019-03-03T17:53:47.686Z:    module: C:\Program Files (x86)\Audiokinetic\Wwise Launcher\electron\windows\WwiseLauncher.exe
2019-03-03T17:53:47.687Z:    home: C:\Users\Sean Laptop
2019-03-03T17:53:47.688Z:    temp: C:\Users\SEANLA~1\AppData\Local\Temp
2019-03-03T17:53:47.689Z: Initializing module: settings
2019-03-03T17:53:47.711Z: Loaded user settings: {"signinUrl":"https://www.audiokinetic.com/wwise/launcher/?action=login","bundlesUrls":["https://www.audiokinetic.com/wwise/launcher/?action=allBundles"],"logUrl":"https://www.audiokinetic.com/wwise/launcher/?action=log","articleUrl":"https://www.audiokinetic.com/wwise/launcher/?action=articles","projectsUrl":"https://www.audiokinetic.com/wwise/launcher/?action=projects","postTrackingIntervalSec":900,"showDevTools":false,"disableAutoUpdate":false,"disableTracking":false,"disableSha1Checks":false,"disableInstallCleanup":false,"disablePromoteVersionAlerts":false,"verboseLog":false,"allowInvalidCertificate":false,"concurrentInstallSteps":3,"concurrentUnpackSteps":2,"writeFileBufferSize":5242880,"debugCredentials":{"email":"","password":""},"autoDetectExistingInstalls":true,"skipAkWwiseInstall":false,"alertDismissed":[],"alertRemindLater":[],"launcherUpdateReminder":null,"remindTomorrowDuration":86400000,"remindWeekDuration":604800000,"checkAlertInterval":3600000,"http":{"default":{"maxAttempts":50,"delay":1000,"timeout":10000,"maxTimeoutMultiplier":0},"download":{"maxAttempts":15,"delay":null,"timeout":10000,"maxTimeoutMultiplier":4},"proxy":{"maxAttempts":1,"delay":1000,"timeout":2000,"maxTimeoutMultiplier":0}},"downloadDir":null}
2019-03-03T17:53:47.715Z: Loaded user settings: {"mainWindowBounds":{"x":0,"y":0,"width":1100,"height":900,"minWidth":300,"minHeight":0},"lastInstallDirectory":"C:\\Program Files (x86)\\Audiokinetic","analyticsRepostAttempts":{},"unitySettings":{"validExecutables":{}},"userLocalId":"49e8974bb36fd1bfa86bd1cd5e32350b"}
2019-03-03T17:53:47.791Z: Initializing module: launcher
2019-03-03T17:53:48.389Z: Initializing module: proxy

I've tried everything that I can think of to get this working. If there is anything that I can do to get this working, please let me know.
asked Mar 3 in General Discussion by Sean J. (100 points)

1 Answer

0 votes
I just had the same problem.

Have you checked you Anti-Virus?

Apparently, the launcher (or rather the name "WwiseLauncher.exe") is often used to hide viruses. So your Anti-Virus might have flagged that.
answered Jun 3 by Manuel P. (140 points)
...