Community Q&A

Where Wwise users help each other out!

Audiokinetic's Community Q&A is the forum where Wwise users ask and answer questions within the Wwise community. If you would like to get an answer from Audiokinetic's Technical support team, make sure you use the Support Tickets page.

'Open in Unity' greyed out although I have the right version of Unity

0 votes
I've installed Unity version 2017.4.3f1 but still can't open the Adventure Game because the option is greyed out. Any idea how to resolve this?

Thanks,
asked Aug 22, 2019 in General Discussion by Dale G. (140 points)

1 Answer

0 votes
 
Best answer
Hey Dale,

Thanks for letting us know. It's already being looked at, so a fix will be there soon.
Until then, you can open Unity or the Unity Hub, click open (Unity) or add (Unity Hub) and locate the project. You should pick the WwiseAdventureGameSource folder.
* If you are on a mac, the Wwise Adventure Game will be located in Applications > Audiokinetic.

Let me know if this works :)
- Mads
answered Aug 23, 2019 by Mads Maretty S. (Audiokinetic) (4,820 points)
selected Aug 23, 2019 by Dale G.
Thanks so much! That worked.
Actually, the workaround isn't working... the Audiokinetic menu in Unity is unavailable (Others have had that problem, too, I just now noticed.) I don't have this problem on PC, this is Mac Laptop. Also, this is WAG 2019.1. in the older version of WAG (2017.2), the Audiokinetic menu in Unity _does_ show up, and the game seems to run, but I get other error messages right out of the chute, so I'm not sure if I'm messing something up or if it's bugs.
Hey George,
If the Audiokinetic menu is unavailable and you are getting errors right away when you open it up, there's probably something wrong in the initialisation process. Try to close Unity, delete the Library folder (located inside the Unity project) and then open it again. If that doesn't work, send me some of these error messages inhere.
OK, looks like most of the issue is solved.  Launching the Unity project from the Wwise launcher is still grayed out.  However, per your advice, I deleted the "library" directory (for the 2019/latest WAG project) and re-opened via the Unity Hub.  There is now an "audiokinetic" menu at the top, Still no Wwise picker.  But the game seems to be working, one "red" error in the console ("Broken.text.PPtr), just a couple of "yellows."  Lookin' good!  Thanks
Hi Mads, I have the same problem: I want to do the 251 certification and I'm on macOS 10.12. with Unity 2018.4.0ft and Wwise 2019.1.4. installed, the WAG version is 2019.1.0 (I couldn't find the suggested version 2019.1.4...?). I can open WAG with the launcher in unity but no audiokinetic menu appears and also the edit -> Wwise settings menu is missing. Can you help me, please?
Thank you so much! Sebastian
Hey Sebastian,
If the Wwise Settings menu item is also missing, the problem probably lies with your Wwise Unity Integration, and since we already integrated it for you in WAG, I would think that it's not initialised properly. In such a case, I would suggest deleting the library folder and open Unity again. If that doesn't work, maybe download the WAG project again. Otherwise, copy / paste or screenshot some of your errors in the console.

Let us know if it works!
Hey Mads,
here are some screenshots! I also tried it with Unity 2017.4.3, same problems.
/Users/sebastiankern/Desktop/Unity.png/Users/sebastiankern/Desktop/Launcher WAG.png/Users/sebastiankern/Desktop/Which Unity /Users/sebastiankern/Desktop/Unity 2017.pngversion?.png/Users/sebastiankern/Desktop/non-matching editor.png
Thanks, Sebastian
Hey Sebastian, I don't think you sent any images, only the path to them. Can you try to upload the images online somewhere else and send a link?
Hey Mads,
I'm sorry... here is a link:
https://we.tl/t-pBDAfpsQa3
I hope this will work! Thank you so much!
Sebastian
Hey Sebastian,
All the screenshots you sent look good. You are doing it correctly.
What I'm referring to when saying 'Console' it's the window behind the project view in your unity project. This window will most likely show you some errors that is preventing you from pressing play. Can you copy paste those errors in here as well?
Hey Mads,

there are 400+ messages... some of them and the three "red ones" (all the other are yellow) are on the screenshots.

https://we.tl/t-PxgFMFWICE
Hey Mads,
I opened Unity via the Hub (version 2917.4.3f1)
Now everything is on place... the edit->Wwise settings AND the audiokinetic menu option! :)
I don't know why but it works!
Thank you so much for your help!!
I have the same Problem.
I tried to do everything like it is written in Wwise-301.
But the Unity version 2018.4.0f1 is still greyed out.
I tried every solution in here.
I could open WAG with the Unity Version 2018.4.13f1, but it is not the right one.
...